CEH are termene stricte să-şi verifice situaţia juridică a terenurilor

Complexul Energetic Hunedoara a primt termene ferme pentru a verifica situaţia juridică a tuturor terenurilor aflate în proprietate ori utilizate.

image002Până în data de 30 iunie, Complexul Energetic Hunedoara trebuie să-şi facă ordine în documentele contabile în ceea ce priveşte terenurile deţinute, utilizate, ori trecute în patrimoniul CNADNR pentru construcţia autostrăzii Lugoj – Deva. Asta după ce inspectorii Curţii de Conturi au constatat o adevărată harababură în documentele entităţii energetice, atât pe Divizia Minieră, cât şi la Sucursala Electrocentrale Deva.
Astfel, Curtea de Conturi a descoperit că o parte din subunităţile Sucursalei Divizia Minieră Valea Jiului, componentă a CEH, nu posedă documente de atestare a dreptului de proprietate qsupra terenurilor pe care le deţin şi le au înregistrate în evidenţe. La finele anului 2013 a avut loc o inventariere a bunurilor, dar nici măcar atunci nimeni nu a fost interesat de situaţia juridicăa terenurilor.
curtea-de-conturiLucrurile nu stau diferit nici la Sucursala Electrocentrale Deva, unde modificările de patrimoniu au fost probabil neinteresante pentru responsabili. Astfel, în acest caz o parte a terenurilor din domeniul privat al CEH a fost expropriată şi trecută în patrimoniul CNADNR pentru construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, dar nimeni nu s-a mai chinuit ulterior să facă modificările de rigoare. „Sucursala Electrocentrale Deva, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara nu a înregistrat până la data controlului în evidenţele tehnic operative şi în contabilitate modificările de patrimoniu produse prin efectele de expropriere a unor suprafeţe de teren din domeniul privat al acestei unităţi, în interesul public al lucrărilor pentru autostrada Lugoj – Deva”, spun inspectorii Curţii de Conturi. Grav este că se încalcă flagrant legea, aşa că responsabilii CEH trebuie să se conformeze şi să-şi facă ordone în documente.



(Următoarea știre) »