Elena Udrea cere procurorilor să-l confrunte pe Adrian Gărdean!

Adrian Gărdean şi-a cumpărat libertatea cu declaraţii mincinoase date în faţa anchetatorilor din Dosarul „Gala Bute”. Asta susţine fostul ministru Elena Udrea, care a cerut procurorilor să-i confrunte pe denunţătorii săi, care susţin că au dat şpagă pentrua  primi finanţare de la MDRT.

Elena-Udrea2Elena Udrea vrea să stea faţă în faţă cu denunţătorii ei și spune că astfel va demonstra tuturor că declarațiile lor sunt mincinoase.  Fostul ministru al MDRT a cerut procurorilor să îi întâlnească pe Ștefan Lungu – fostul ei consilier, pe Gheorghe Nastasia – secretar general în ministerul turismului, pe Adrian Gărdean și pe fosta ei prietenă, Ana Măria Topoliceanu, fostă şefă la Compania națională de investiții.  Despre Adrian Gărdean s-a spus că ar fi cel mai important dintre denunţătorii Elenei Udrea, iar acesta le-a fi povestit anchetatorilor de la DNA, cu lux de amănunte, cum, împreună cu partenerul de afaceri de la Kranz Eurocenter, cu care a implementat proiectele ministeriale din Straja și Parâng au strâns 900 de mii de euro pentru a-i duce fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Banii reprezentau 10 la sută din valoarea plăților făcute către Termogaz și Kranz de Ministerul Turismului, iar Gărdean i-ar fi dus o geantă plină de bani lui Gheorghe Nastasia, care ulteriro ar fi ajuns la Elena Udrea.  „Nastasia avea la el o situație cu finanțările ministerului pentru proiectele derulate de acesta incluzându-le pe cele de la Strajă și Parâng. I-am spus că în geantă sunt 900 de mii de euro întrucât doar atât am putut strânge urmând că diferență să fie platitia în cursul anului următor”, a spus, printre altele, Adrian Gărdean, în faţa procurorilor anticorupţie în cel mai amplu denunţ din dosarul „Gala Bute”.    Gheorghe Nastasia a confirmat declaraţiile lui Gărdean, completând că el i-a dus geanta cu bani Elenei Udrea.

135083 În acest dosar, Miron Gărdean, acţionar majoritar şi administrator al S.C. Termogaz Company S.A, societate specializată în lucrări de construcţii, este cercetat pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. Fratele acestuia, Adrian Gărdean, reprezentant al S.C. Termogaz Company S.A, a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă , în timp ce Miron Lupulescu, director general al S.C. Termogaz Company S.A, este cercetat cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală .Cei trei sunt cercetaţi sub control judiciar, măsură dispusă la începutul lunii februarie.