Excelenţă prin sport. Drumul unui campion

A păşit prima dată într-o sală de Taekwon-do ITF la doar de 8 ani, i-a plăcut şi a revenit mereu. A fost luptător în ring, iar în afara acestuia a luptat împotiva minciunii şi a lipsei de moralitate. Astăzi este preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF şi este unul dintre sportivii care au adus cinste României.

oprescu presedinteCosmin Oprescu este numele lui, este din Călan şi la doar 29 de ani a cules toate roadele muncii sale în calitate de sportiv. La 8 ani,  vârstă la care mulţi încă sunt lipiţi de fusta mamei, Cosmin a păşit în lumea sporturilor de contact şi a început lungul drum spre ceea ce avea să-i aducă marea satisfacţie, titlul de campion mondial.

Drumul spre titlul de campion al lumii a fost unul lung, presărat cu multă muncă şi lupte interne duse cu propriul psihic. Ca să fi cel mai bun nu este de ajuns să ai un fizic puternic ci îţi trebuie şi o mentalitate de învingător. La nivel naţional a câştigat tot ce se putea câştiga, iar calităţile îl recomandau pentru marile competiţii internaţionale. Nu a fost uşor, nivelul era altul, mult mai ridicat, dar chiar şi la acest nivel sportivul din Călan a găsit calea spre succes câştigând primul titlu de campion european în anul 2003, în Croaţia. Drumul lui nu s-a oprit aici, munca în sala de sport a continuat, a depăşit fiecare moment greu  întâlnit, atât în sală cât şi în propria-i viată şi, cu un psihic puternic şi o pregătire pe măsură aducea acasă tilul de campion mondial, după o competiţie desfăşurată în Italia, la Riva del Garda, în anul 2009. Titlul de campion mondial a fost însoţit de o recunoaştere specială. Cosmin Oprescu primea la acea vreme şi Cupa Specială pentru cel mai bun senior din competiţie, recunoaştere care l-a onorat şi mai mult pe tânărul sportiv.

Astăzi este preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo ITF. Este un preşedinte care pune totul pe masă şi discută deschis cu membrii forului de conducere. S-a retras din activitatea competiţională în anul 2014, când a fost ales să conducă destinele federaţiei.

A fost prezent la Campionatul Naţional de Taekwon-do ITF organizat la Petroşani şi s-a arătat încântat de felul în care a decurs evenenimentul.

cosmin-oprescu - luptator„Oamenii se adună în jurul acestui sport atraşi fiind de suflul nou care vine dinspre actuala conducere a federaţiei. Doresc să felicit clubul Pantera Neagră din Petroşani pentru modul în care a organizat competiţia. Îi mulţumesc lui Ionuţ Lascău şi  tuturor celor de la federaţie implicaţi în organizare, le mulţumesc partenerilor şi domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi, care au făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc.” a declarat pentru Avântul Liber, Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo ITF.

Şi cum drumul unui campion este îndrumat de un mentor, dorim să vă facem cunoştinţă şi cu omul care l-a pregătit pe marele campion şi care a făcut posibil ca steagul  României să ajungă pe cele mai înalte culmi.

Cristinel Popa  se numeşte. Este cel care a adus Taekwon-do ITF în judeţul Hunedoara.

În anul 1990  a pus bazele primului club sportiv de acest gen, iar în 1991 a organizat prima competiţie, Cupa Hunedoarei la Taekwon-do ITF, concurs organizat la Călan. Prin mâna lui au trecut mulţi elevi, este un antrenor experimentat, iar asta nu o spunem noi ci cariera sa. A fost antrenorul lotului naţional de Taekwon-do ITF din 2000 pânâ în 2011, când a fost înlăturat, însă a revenit în anul 2014, odată cu noua conducere a federaţiei. Elevii antrenaţi de dânsul câştigă în medie 4 medalii la fiecare competiţie. L-a cunoscut pe Cosmin Oprescu când acesta avea 8 ani, de atunci destinul lor a fost unit prin munca şi devotamentul cu care au pregătit fiecare competiţie. Împreună au adus României 2 titluri de campion european, unul de vicecampion mondial şi bineînteles marele titlu de campion mondial din anul 2009.cristinel popa  - antrenor

Prin mâna lui Cristinel Popa a trecut şi Ionuţ Lascău, campionul nostru din Valea Jiului, astăzi antrenor al Clubului Sportiv Pantera Neagră din Petroşani şi membru al comisiei de disciplină din cadrul Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.

Rezultatele domnului Popa nu se rezumă doar la lotul naţional, el fiind de altfel şi antrenorul celor de la CS Hard Steel Călan, echipă cu care a ocupat locul 2, în clasamentul general, la recentul concurs organizat la Petroşani.

Şi cum aşchia nu sare departe de trunchi, fiul său, Cristian Popa, este tot luptător de Taekwon-do ITF, iar numele lui a juns să fie cunoscut în întreaga lume în anul 2009 când a obţinut un binemeritat loc 3 la campionatul mondial din Argentina.

Recent a fost înfiinţată şi Asociaţia Judeţeană de Taekwon-do ITF, iar acest fapt a fost posibil tot prin implicarea celor trei, Cosmin Oprescu, Ionuţ Lascău şi Cristinel Popa care, pare-se sunt legaţi de acelaşi destin în lumea sportului.

 

 



« (Știre anterioară)