Ministerul Sănătăţii alocă 2,2 milioane de lei pentru reparaţii la spitalul din Hunedoara

Două secţii din Spitalul municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara vor intra în şantier în acest an, fiind incluse în proiecte de modernizare.
spital„Ministerul Sănătăţii a alocat aproximativ 2.200.000 lei pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la Secţia Chirurgie şi pentru modernizarea Secţiei A.T.I. Primăria Municipiului Hunedoara va contribui cu o cofinanţare de 5 la sută la aceste lucrări. Vor fi reparaţii capitale care se vor desfăşura pe durata acestui an şi probabil vor continua şi anul viitor”, a declarat Eduard Nicuşor Ştefan, managerul Spitalului municipal Hunedoara.
În acest an, policlinica spitalului din Hunedoara va fi modernizată, pe fonduri de la UE. Valoarea proiectului este estimată la două milioane de lei, fără TVA, la care se adaugă costul achiziţiei de echipamente medicale. Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 prevede modernizarea a 12 cabinete medicale din policlincă şi achiziţionarea a 56 de echipamente medicale. Clădirea inclusă în proiect va fi reabilitată termic şi funcţional, pe o suprafaţă de 1680 de metri pătraţi.