VREI SĂ AI DINȚI MAI SĂNĂTOȘI? AFLĂ CE ÎNSEAMNA ”OIL-PULLING” ȘI CUM SE FACE

Oil-pulling este o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului – așa cum îi spune și numele. Află mai multe despre ce înseamnă și cum poți să faci și tu asta la tine acasă!
oil-pulling-680x420Această tehnică de oil-pulling este folosită de secole în medicina ayurvedică și este o procedură foarte simplă: trebuie să îți clătești gura cu ulei timp de 20 de minute. Foarte mulți care folosesc această tehnică spun că și-au vindecat gingivita, au scăpat de durerile de cap și chiar au avut dinții mai albi, în timp.
Cele mai bune uleiuri pe care le poți folosi pentru oil-pulling sunt cel de cocos și cel de măsline extra-virgin. Mai poți adăuga în oricare din acestea o picătură de ulei esențial de arbore de ceai pentru proprietățile sale antiseptice și antifungice.

Sfaturi ca să faci și tu oil-pulling acasă

Cel mai bun moment în care să faci oil-pulling este dis-de-dimineață, când abia te-ai trezit. Atunci ai cele mai multe bacterii în cavitatea bucală, iar uleiul le îndepărtează. Ai nevoie doar de o lingură de ulei (sau mai puțin dacă ți se pare prea mult deodată).
Chiar dacă în general trebuie să clătești gura timp de 20 de minute, nu ești obligată să faci asta chiar atât de mult, mai ales dacă ești la început. Chiar și 5 minute sunt de ajuns. În plus, nu trebuie să rămâi nemișcată la baie în timp ce clătești gura cu ulei, ci poți continua rutina ta de dimineață.
Oil-pulling nu înlocuiește spălatul pe dinți, ci ajută la îndepărtearea bacteriilor din gură. După ce ai terminat de clătit cu ulei, te poți spăla pe dinți ca în mod obișnuit.
Clătirea gurii cu ulei nu trebuie să fie viguroasă, ci poate fi un proces lent, altfel dacă faci acest lucru mai multe minute la rând te vor durea fălcile. Mai mult, atenție să nu înghiți uleiul!

Sursa:unica.ro« (Știre anterioară)