ADRIAN DAVID: CONTROALE REPETATE LA TRANSPORTUL ÎN REGIM DE MAXI TAXI

Mai multe firme de transport care operează pe raza Văii Jiului în baza licenţelor de traseu emise de Consiliul Judeţean Hunedoara, au fost verificate în urma unei acţiuni de amploare derulată pe DN 66A între Petroşani şi Uricani.

controale cj hunedoaraAcţiunea a vizat eliminarea piraţilor care efectuează transport de persoane şi fac concurenţă neloială firmelor autorizate care plătesc pentru licenţa obţinută de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Nici transportatorii licenţiaţi de CJH nu au scăpat de verificări, iar inspectorii Biroului Autoritate Judeţeană de Transport împreună cu poliţiştii au verificat pe lângă documente şi dacă şoferii de maxi-taxi emit tichete de călătorie. Verificarea s-a derulat între Petroşani şi Uricani, pe DN 66A (foto) iar în urma acţiunii de control mai mulţi transportatori au fost descoperiţi cu nereguli. Îmbucurător este că deficienţele au fost minore, de natură organizatorică şi nu au mai fost descoperiţi transportatori piraţi. Potrivit consilierului judeţean, Adrian David, verificarea din Valea Jiului nu a urmărit „vânarea” transportatorilor şi amendarea lor, ci să-i facă să înţeleagă că trebuie să respecte legislaţia.

david-adrian„Împreună cu colegii din Serviciul Transporturi avem un program amplu pentru respectarea legislaţiei. Am avut o serie de discuţii cu reprezentanţii IPJ Hunedoara şi împreună cu dânşii am semnat un plan de acţiuni pentru transportul de mărfuri pe drumurile judeţene şi cel de persoane pe traseele licenţiate de CJ Hunedoara”, a declarat Adrian David. Acesta mai spune că împreună cu poliţiştii rutieri zilnic vor fi făcute verificări pe drumurile din judeţ. În zona Văii Jiului au mai fost descoperite şi în trecut societăţi de transport persoane care nu aveau licenţă de traseu, cum ar fi cele care îi duc pe mineri la locul de muncă, iar patronii acestora motivau că sunt curse regulate special şi nu a nevoie de avizul CJ Hunedoara, însă acest lucru nu le-a scutit de amenzi.