Apa Serv Valea Jiului in linie dreapta pentru finalizarea lucrarilor

In decursul acestei saptamani conducerea Apa Serv Petrosani in frunte cu directorul general Costel Avram si conducerea primariei Petrosani reprezentata de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi si Daniel Visan, directorul SPADPP  Petroșani s-au intalnit pentru a definitiva ultimele detalii legate de reabilitarea conductei de distribuţie amplasată între bl.6, str. Păcii şi str. 9 Mai bl. 2-4, Petroşani Nord.

20150302_111426Aceasta conducta de distribuţie străbate oraşul Petroşani din zona Aeroport, str. Păcii, până în Petroşani Nord, str. 1 Decembrie 1918 – Casa de Cultură. Reteaua de apă traversează zona centrală a oraşului Petroşani. Are o vechime de aproximativ 36 de ani şi un grad de uzură avansat, care nu-i mai conferă siguranţa în exploatare.

Conducta trebuie reabilitată prin înlocuire totală pe tronsonul din str. 9 Mai bl. 2-4 (unde este cuplată cu conducta de distribuţie din fontă ductilă FD 400mm) până la str. Păcii.

Păstrarea în exploatare a acestei conducte are implicaţii negative asupra calităţii apei potabile distribuite, datorita faptului că traversează zona urbană in condiţii de coexistenţă cu alte utilităţi, şi anume, reţele de canalizare menajeră care pot afecta calitatea apei potabile prin fenomenul de sucţiune ce se poate produce în timpul restricţiilor de apă potabilă.

Totodata, pierderile de apa existente si nedepistate pe această conductă, implică deversări de apă potabilă în canalizarea menajeră din zonă.

Mai mult, reabilitarea acestei conducte este reprezentata de importanţa operaţională a acesteia, prin faptul că, asigură transferul de apă potabilă, în situaţii deosebite, din zona de distribuţie Petroşani Nord în zona de distribuţie Aeroport şi invers.

 

 



(Următoarea știre) »