La Petrila, recreere cu porţia

parc1Locuitorii oraşului Petrila acceptă în mod tacit un fapt nemaiîntâlnit. Parcul de recreere din oraş , construit în anul 2010 cu bani proveniţi de la Fondul de Mediu, are program de funcţionare. Deci, dacă simţi nevoia sa iei o gură de aer, seara, după ora 19, va trebui să te orientezi către alte spatii destinate acestor activităţi, întrucât parcul cel nou este închis. Probabil că autorităţile locale au şi o explicaţie în acest sens, însă, totuşi vorbim despre un parc, un loc unde să te poţi odihni pentru câteva minute indiferent de oră. Parcul a fost construit pe teritoriul fostului stadion al Petrilei şi a costat aproximativ 2 milioane de lei.

parc2O altă situaţie, mai gravă de această dată, o reprezintă Parcul Pensionarilor din Petrila. Referitor la acesta a fost depus şi un priect pe ordinea zi a Consiliului Local pentru a fi dat în concesiunea unui operator privat sau a unei asociaţii, cu scopul de a fi reabilitat si readus la viaţă. Fapt care s-a şi întâmplat, însă cei care au câştigat licitaţia s-au retras, iar parcul a rămas abandonat. Primăria Petrila nu poate susţine reabilitarea acestui spaţiu, însă nici nu dă semne că ar dori ca acest lucru să se întâmple. Parcul este într-un stadiu avansat de degradare, iar clădirea fostei popicării este un real focar de infecţie, aşadar un pericol pentru cei care-i trec pragul cu gândul de a găsi câteva clipe de linişte.

parc3Din cele 3 parcuri situate în zona urbană a oraşului, cetăţenii se pot relaxa în voie doar în Parcul Copiilor, situat în centrul localităţii. Pentru celelalte două existând restricţii, unul cu program de funcţionare, celălalt grad ridicat de pericol de îmbolnăvire.