7 Probleme de Sananate pe Care O Banana le Rezolva Mult mai Eficient Decat Medicamentele

S-a demonstrat faptul ca bananele rezolva anumite probleme de sanatate mult mai bine decat medicamentele!
Trebuie sa intelegem faptul ca bananele sunt fructele care ar trebui sa fie adaugate in dieta tuturor. Acestea sunt „pline” de zaharuri sanatoase si de o cantitate mare de fibre, ceea ce inseamna ca bananele produc energie aproape instantaneu. Pe langa valorile lor nutritive, iata ca bananele au capacitatea de a rezolva o serie de probleme de sanatate, grave sau mai putin grave.7 Probleme de Sananate pe Care O Banana le Rezolva Mult mai Eficient Decat MedicamenteleIncercati sa manancati o banana pe zi si veti vedea cum problemele dumneavoastra  de sanatate vor fi date uitarii. Bananele sunt favoritele multor oameni in ziua de azi. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu stiu ca acestea ar putea inlocui multe medicamente, administrate in momentul in care apar diverse probleme de sanatate.Iata mai jos cazurile in care o banana pe zi, rezolva diverse probleme de sanatate mult mai bine decat medicamentele chimice:1. Hipertensiunea arteriala: Exista foarte multi oameni care sufera de hipertensiune arteriala din cauza lipsei de potasiu si a unui consum excesiv de sare. Potasiu are un rol esential in eliminarea sarii din organism, astfel consumul unei banane extrem de bogate in potasiu, te va ajuta la eliminarea rapida a sarii din organism si implict va conduce la reducerea tensiunii arteriale.2. Eliminarea stresului: Stresul creste metabolismul, ceea ce determina scaderea nivelului de potasiu din organism. Consumand cate o banana, in fiecare dimineata, organismul tau va fi pregatit sa lupte cu stresul mult mai bine decat orice alt medicament chimic.3. Sanatatea ochilor: Bananele contin vitamina A, care este o vitamina importanta pentru ochi. Organismul are nevoie de un nivel suficient de vitamina A in fiecare zi pentru a reduce riscul de a dezvolta probleme de vedere. Femeile au nevoie de aproximativ 700 de micrograme de potasiu in fiecare zi si barbatii au nevoie de aproximativ 900.

4. Constipatie si balonari: Bananele contin o substanta numita pectina, care incurajeaza eliminarea metalelor grele si a altor toxine din organism. Bananele sunt un probiotic extrem de eficient care stimuleaza procesul digestiv. Acesti factori vor pastra armonia in intestinul inferior si vor impiedica formarea de exces de gaze, actionand ca un usor laxativ.

5. Ajuta in problemele premenstruale: Bananele contin vitamina B6, care are un efect pozitiv asupra nivelului de zahar din sange si ajuta la diminuarea simptomelor premenstruale. Vitamina B6 ajuta la reducerea balonarii si va reduce schimbarile de dispozitie.

6. Depresia: Bananele contin triptofan, care ajuta la cresterea hormonului „ fericirii” – serotonina. Desi bananele nu va vindeca definitiv depresie severa, consumul unei banane pe zi te poate ajuta extrem de mult in cazul in care treceti printr-o depresie.

7. Pierderea in greutate: Banana este o gustare dulce si se poate potrivi cu usurinta la orice dieta. Ele sunt pline de fibre solubile in apa, ceea ce inseamna ca, atunci când fibra loveste tractul digestiv, absoarbe apa si incetineste digestia. Apoi, alimentele vor stationa un pic mai mult in stomac, ceea ce te va face sa te simti plin pentru mai mult timp.

Un articol de Cristian Iacov

Sursa:secretele.com