Vezi în salonul cărui VIP a fost cazată Monica Iacob – Ridzi la Jilava!

SALON1Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, ar ocupa chiar salonul în care a stat şi fostul general de armată din regimul comunist Victor Atanasie Stănculescu de la Spitalul Penitenciar Jilava.

Condamnată la 5 ani şi jumătate de închisoare pentru pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, Monica iacob – Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava. La scurt timp după pronunţarea sentinţei definitie, în 16 februarie, Monica Iacib – Ridzi s-a predat la Poliţia Cluj şi a fost încarcerată la penitenciarul Gherla. Ulterior, din cauza afecţiunilor grave de care suferă, a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, la recomandarea medicilor, iar la Jilava ar avea parte de condiţii de VIP.  Ziariştii de la Libertatea au aflat că aceasta a fost cazată într-un salon în care a stat şi fostul general de armată Victor Atanasie Stănculescu. “Undeva mai în spate e fosta maternitate, care acum adăposteşte femeile cu SALON2probleme medicale. Monica Ridzi nu a putut fi cazată acolo, deoarece condiţiile nu sunt bune. A vizitat-o şi Avocatul Poporului”, a declarat pentru Libertatea unul dintre gardienii unităţii, sub protecţia anonimatului.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Potrivit procurorilor DNA care au instrmentat cauza, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. În acest scop a fost alocată firmelor private suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului ar fi hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 de reşedinţe de judeţ.