Ziua Mondială a Rinichiului este marcată la centrul IHS de la Petroşani

sodolescuCompania International Healthcare – Centre de Nefrologie şi Dializă sărbătoreşte pe 12 martie 2015, în Centrele sale din toată ţara, Ziua Mondială a Rinichiului. Evenimentul se desfăşoară sub egida World Kidney Day Organization şi se înscrie într-o serie de manifestări IHS dedicate publicului larg, în special persoanelor predispuse la boli renale şi profesioniştilor, scopul fiind informarea cu privire la factorii de risc pentru boala cronică de rinichi şi modalităţile de depistare şi intervenţie. Promovarea sănătăţii, orientarea către pacient şi îmbunătăţirea experienţei legate de serviciile medicale sunt obiectivele primordiale ale specialiştilor echipei multidisciplinare IHS. De aceea, voluntari din rândul personalului şi pacienţilor Centrelor de dializă IHS din Petroşani, dar şi din Bucureşti, Brăila, Braşov, Buşteni, Buzău, Constanţa, Călaraşi, Craiova, Galaṭi, Focşani, Vâlcea, vor distribui materiale informative cu privire la bolile rinichiului, pentru a trage un semnal de alarmă referitor la incidenţa crescută a acestor afecţiuni.
În cadrul cabinetului de nefrologie de la Petroşani pacienţii beneficiază de consult nefrologic de specialitate, monitorizarea funcţiei renale, verificarea tensiunii arteriale, a greutăţii, a pulsului şi educaţie medicală în ceea ce priveşte Boala Cronică de Rinichi (tratament medicamentos, regim igieno-dietetic şi de viaţă). De asemenea, pacienţii au posibilitatea efectuării unui EKG, cabinetul fiind dotat cu aparatură specifică.
Furnizarea serviciilor medicale din ambulatoriul de specialitate sunt oferite de Dr. Petronela Şodolescu (in fotografie), medic specialist nefrolog şi de As. med. Simona Oanţă.