Investiţiile celor de la SC Apa Serv Valea Jiului SA îşi arată eficienţa

Topirea zăpezilor şi vremea schimbătoare din ultima perioadă nu au blocat funcţionarea operatorului de apă şi canal din Valea Jiului.

ASPe lângă problemele cauzate de natură, specifice acestei perioade, cei de la Apa Serv Valea Jiului, au avut probleme cauzate şi de cei care exploatează masa lemnoasă în zonă şi, care în activitatea lor trag buştenii prin albia râurilor determinând ca apa care ajunge în bazinele de captare să înregistreze o turibiditate ridicată.

Pe baza fondurilor venite de la Uniunea Europeană, SC Apa Serv Valea Jiului SA , a derulat un proiect de reabilitare şi extindere a reţelei de apă potabilă şi canalizare aducând serviciile oferite,către locuitorii din Valea  Jiului, la nivel de standard european.

Una din investiţiile făcute de Apa Serv Valea Jiului este la Staţia de Tratare a Apei Jieţ. Aceasta este cea mai modernă dintre staţiile de tratare din Valea Jiului, iar inaugurarea ei a avut loc în vara anului trecut. Lucrările de reabilitare au început în anul 2012 şi au prevăzut modernizarea fluxului tehnologic prin construirea unui decantor lamelar, echiparea cu o instalaţie de clorinare modernă, doatarea staţiei cu instalaţie de recuperare a nămolului şi modernizarea laboratorului de teste din cadrul instituţiei.

AS2Eficienţa acestor investiţii s-a simţit imediat după finalizarea lucrărilor când, în urma ploilor abundente, viitura produsă pe râul Jieţ nu s-a resimţit şi la robinetele oamenilor. Staţia de tratare a apei şi profesionalismul personalului care o deserveşte au făcut posibil ca apa de la robinet să fie bună de băut.

De asemenea nici turbiditatea ridicată a apei, cauzată de topirea zăpezilor şi a celor care exploatează lemn în zona muntoasă de pe albia Jieţului, nu au afectat funcţionarea  staţiei de apă, iar acest fapt este încă o dovadă că invesţiile făcute în echipamente noi şi de înaltă performanţă au fost necesare şi în acelaşi timp binevenite.

SC Apa Serv Valea Jiului SA continuă programul de investiţii în reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă şi canalizare printr-un nou proiect derulat, tot, pe fonduri europene, acest fapt făcând ca operatorul de apă din Valea Jiului să se situeze pe primul loc în clasamentul instituţiilor care au adus bani europeni în Valea Jiului.

AS 1

 



« (Știre anterioară)