Drept la replică / Euro Jobs

Către,

Redacţia Avântul Liber

Subscrisa, SC EURO JOBS SRL, prin reprezentanţii săi legali, ca urmare a articolului apărut în publicaţia online Avântul Liber, de vineri, 27 februarie 2015, sub titlul „Senatorul Vochiţoiu cercetat de DNA pentru fraude cu fonduri europene”, articol în care se face referire şi la societatea pe care o reprezentăm, vă rugăm să publicaţi dreptul la replică, cu următorul conţinut:

SC EURO JOBS SRL începând cu anul 2009 şi până în prezent derulează un număr de 15 proiecte pe fonduri europene, proiecte implementate cu bună credinţă şi profesionalism.

În mod tendenţios autoarea articolului arată că împotriva SC EURO JOBS SRL au existat diverşi creditori care au cerut în instanţă falimentul firmei, fără a specifica faptul că a fost doar o singură cerere în acest sens formulată în anul 2012, cerere care a fost respinsă de către Tribunalul Hunedoara. Considerăm că autoarea articolului ar fi trebuit să contacteze reprezentanţii legali ai SC EURO JOBS SRL pentru a se informa în mod corect şi actual cu privire la eventualele cereri de intrare în insolvenţă sau faliment ale firmei.

În acelaşi sens, cu privire la datoriile acumulate către finanţele publice, datorii pentru care a fost demarată procedura executării silite, arătăm faptul că pe parcursul derulării activităţii economice a oricărei societăţi comerciale există momente în care fie datoriile nu sunt achitate la termen fie sunt achitate parţial, ceea ce naşte eliberarea unor proceduri de executare silită de către finanţele publice în termen de 15 zile de la scadenţă. Demararea acestor proceduri nu evidenţiază faptul că SC EURO JOBS SRL nu şi-a îndeplinit obligaţiile fiscale faţă de Bugetul de Stat. EURO JOBS în ultimii patru ani de zile este unul din marii contributori la Bugetul statului din Valea Jiului. Dacă autoarea articolului ar fi luat legătura cu reprezentanţii societăţii, i s-ar fi comunicat faptul că la data de 26 februarie 2015, cu o zi înainte de apariţia articolului, conform Certificatului de atestare fiscală nr. 5454/26.02.2015 eliberat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara -Serviciul Fiscal Municipal Petroşani, datoriile societăţii către bugetul statului sunt 0 (zero), din el rezultând că în ultimele 12 luni au fost achitaţi 964.189 lei, certificat pe care îl anexăm prezentului punct de vedere.

Ca urmare a celor prezentate, considerăm articolul ofensator la adresa imaginii societăţii, motiv pentru care vă rugăm ca în relaţia pe care Publicaţia Avântul Liber o poate avea cu SC EURO JOBS SRL autoarea articolului Carmen Cosman Preda să nu mai fie delegată în acest sens.

Vă mulţumim şi vă rugăm ca înainte de apariţia oricărui articol să vă informaţi cu privire la realitatea şi adevărul subiectului de presă pe care urmează să îl publicaţi.

 

Administrator,

SC EURO JOBS SRL

JIANU Elena

P.S. Alăturat aveți atasamentele trimise pe mailul redactiei.

Certificat fiscal

Drept la replica Avantul liber