Drumul spre cetăţile dacice duce la anchete interne în Consiliul Judeţean Hunedoara

g1Proiectul de modernizare a Drumului judeţean 705 A între Costeşti şi Sarmizegetusa Regia a intrat în faza de licitaţie, iar până la 15 aprilie, constructorii sunt invitaţi să îşi depună ofertele. Modul în care a fost realizată documentaţia a dus la anchetarea internă a arhitectei şef Amalia Andrei, din cadrul CJ Hunedoara.

Dorin Gligor, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat astăzi că proiectul de modernizare a ultimilor 18 kilometri din drumul spre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei este în grafic. Contractul de execuţie al proiectului finanţat de UE, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, este în faza licitaţiei publice, iar până la data de 15 aprilie constructorii trebuie să depună ofertele. În ultimele luni, cei care au întocmit proiectul au întâmpinat mai multe probleme, care au pus sub semnul g2întrebării realizarea lui, în acest an.

Cea mai gravă dintre ele a fost faptul că angajaţii CJ Hunedoara au solicitat inutil emiterea unor avize de mediu. „Consiliul Judeţean Hunedoara a notificat Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara, solicitând evaluări de impact, pe care le aveam deja, fapt de natură să atragă nedumerirea specialiştilor. Notificarea trimisă de CJ conţinea, printre alte referiri eronate, o solicitare de acord de la Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina. Ori potrivit legislaţiei, un astfel de aviz trebuia solicitat de cei de la mediu, nu de Consiliul Judeţean Hunedoara”, a declarat Dorin Gligor. Ca urmare a răspunsului primit de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara, care a clasat cerea depusă de Consiliul Judeţean ca nefiind necesară, arhitecta şef a Consiliului Judeţean Hunedoara, Amalia Andrei, va fi cercetată de Comisia de disciplină din instituţie. „Ancheta internă va demonstra transparent dacă avem de a face cu o g3incompetenţă a arhitectei şefe a CJ, responsabilă de solicitările trimise Agenţiei de Mediu sau de sabotarea interesului Hunedoarei”, a precizat preşedintele interimar al CJ Hunedoara.

Investiţia în modernizarea DJ 705 A a fost evaluată la şapte milioane de euro şi trebuie realizată în acest an, altfel Consiliul Judeţean Hunedoara va pierde fondurile nerambursabile de la UE.



« (Știre anterioară)