Manifestări dedicate eroilor de astăzi. Ziua Poliţiei Române

pol1Liniştea societăţii civile este supravegheată cu stricteţe şi astăzi de cei care au simţit chemare către uniforma de poliţist. Ei sunt cei care se trezesc primii si adorm ultimii, rolul lor fiind primordial în ceea ce priveşte liniştea cetăţenilor, deci a noastră a tuturor. Se află mereu în lupta cu infractorii şi, aşa cum îi stă bine oricărui stat care-şi recunoaşte eroii şi  Statul Român a stabilit o dată pentru serbarea celor care simt strada într-un alt mod. Astfel prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În vederea marcării Zilei Poliţiei Române (25 martie), poliţiştii hunedoreni desfăşoară, şi în acest an, o serie de întreceri sportive.

pol2 Astfel, în perioada 13-23.03.2015, asociaţia Club Sportiv Parângul a poliţiştilor hunedoreni va organiza competiţii de şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, cros 4.000 de metri, respectiv 3.000 de metri, săritură în lungime, viteză 100 metri, paint-ball, pescuit sportiv şi fotbal,  competiţii la care s-au înscris în vederea participării peste 300 de poliţişti.

Competiţia de fotbal se va desfăşura pe 2 serii: Valea Jiului şi Valea Mureşului, în ziua de 20.03.2015. Supercupa se va disputa între câştigătoarele celor două serii iar echipele de pe locul 2 vor lupta pentru Cupa Ligii, echipele fiind formate din 12 jucători.

O iniţiativă inedită o constituie desfăşurarea, în  data de 15.03.2015, a manifestării ciclistice Turul celor trei cetăţi, care constă în parcurgerea pe bicicletă a distanţei Deva – Alba Iulia, respectiv Sibiu – Alba Iulia.  La competiţia ciclistică s-au înscris 15 poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Sibiu, Alba şi Hunedoara.  Deplasarea participanţilor se va face în afara orelor de program, în condiţii de trafic deschis, cu respectarea legislaţiei privind circulaţia bicicletelor pe drumurile publice, iar bicicliştii vor purta echipament de protecţie.

Prin acest eveniment sportiv, ajuns la a doua ediţie, după Ştafeta Prieteniei din 2013, când poliţiştii din cele 6 judeţe limitrofe judeţului Hunedoara au parcurs, pe bicicletă, în sistem ştafetă, distanţa dintre reşedinţele respectivelor judeţe şi municipiul Deva, poliţiştii doresc să promoveze  bicicletele ca mijloc alternativ, ecologic şi eficient de locomoţie în mediul urban dar şi respectarea regulilor de circulaţie şi a respectului faţă de toţi participanţii la traficul rutier.

Se arată printr-un comunicat de presă al Biroului de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Hunedoara.