Comunitatea maghiară din județul Hunedoara va comemora duminică revoluționarii pașoptiști

udmrComunitatea maghiară din județul Hunedoara va comemora ca în fiecare an, în 15 martie,revoluționarii pașoptiști printr-o serie de manifestări care se vor desfășura în mai multe localități.

Astfel, duminică, 15 martie, începând de la ora 13.30, în cimitirul Bisericii reformate din Deva vor avea loc depuneri de coroane, iar luni,16 martie, de la ora 11.00, elevii Liceului ”Téglás Gábor” vor prezenta un program cultural dedicat Revoluției maghiare din 1848-49.

În municipiul Hunedoara, duminică, începând de la ora 11.15, va avea loc un eveniment comemorativ care se va desfășura la monumentul dedicat poetului Petőfi Sándor din curtea Bisericii reformate. Tot duminică, de la ora 11.30, la Simeria, omagierea revoluționarilor pașoptiști se va organiza la monumentul din curtea Bisericii romano – catolice.

La Petroșani, membrii comunității maghiare sunt așteptați, duminică, de la ora 11.00, la Biserica reformată unde va fi oficiată o slujbă ecumenică și vor avea loc depuneri de coroane. În Lupeni, tot duminică, de la ora 16.00, la capela Bisericii baptiste se va ține o slujbă ecumenică, după care vor se vor depune coroane în curtea Bisericii romano-catolice.

Duminică, începând de la ora 12.00, la Petrila în Biserica reformată, iar la Brad în sala mare a Parohiei romano-catolice se vor organiza manifestări dedicate aniversării Revoluţiei paşoptiste. Manifestările comemorative, vor debuta, în Orăștie, duminică, începând de la ora 11.00. Comunitățile maghiare din Călan și Streisângeorgiu vor aniversa Revoluția din 1848-49 în Biserica romano-catolică, respectiv Casa Maghiară, manifestările urmând să înceapă duminică de la ora 10.30.