Funcţionarii CJ Hunedoara fac drumuri la DNA pentru a da declaraţii în dosarele de corupţie

d12Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Deva, că mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara au fost chemaţi să dea declaraţii la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba, în dosarul în care Mircea Moloţ, preşedintele suspendat al instituţiei, şi Tiberiu Balint, vicepreşedintele suspendat, sunt anchetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Lipsa funcţionarilor de la serviciu îngreunează activitatea instituţiei. „În zilele în care angajaţii sunt chemaţi la DNA, sunt necesare eforturi suplimentare din partea celorlalţi pentru a le suplini munca şi pentru ca activitatea Consiliului Judeţean Hunedoara să se desfăşoare în condiţii normale”, a declarat Dorin Gligor.

Preşedintele interimar al CJ Hunedoara a mai declarat că unele proiecte derulate de instituţie pe fonduri de la Uniunea Europeană, cum este cel al modernizării drumului judeţean spre cetăţile dacice, puteau fi urgentate, dacă se lucra în condiţii normale. „În multe zile, îmi spun că trebuie să meargă la DNA Alba Iulia. Nu din vina mea, cred că nici din vina lor, dar nu vreau să comentez această situaţie în care se află Consiliul Judeţean Hunedoara, oricum funcţionăm în parametri normali administrativi”, a precizat Dorin Gligor.

d13Consiliul Judeţean Hunedoara a fost vizat în ultimele trei luni de două anchete de corupţie. Într-unul dintre dosare sunt anchetaţi preşedintele suspendat Mircea Moloţ şi vicepreşedintele suspendat Tiberiu Balint, alături de afaceriştii Robertto Venter, Milică Pup şi Vasile Axinte. Cei cinci au fost reţinuţi la începutul lunii decembrie a anului 2014, iar magistraţii i-au trimis în arest la domiciliu, din 9 decembrie, până în urmă cu o săptămână. În dosarul penal în care este vizat Mircea Moloţ este anchetată atribuirea ilegală a unor contracte de lucrări publice, finanţate din fonduri europene şi de statul român, în care beneficiar a fost CJ Hunedoara. Ancheta DNA începută în 2013 vizează infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani şi fals în înscrisuri, pentru care este cercetat Mircea Moloţ, şi luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri, puse în sarcina lui Tiberiu Balint.

Al doilea dosar de corupţie urmăreşte modul în care Monica Georgescu a obţinut postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. În februarie, au avut loc percheziţii ale procurorilor DNA la sediul CJ Hunedoara şi al DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu fiind pusă sub învinuire pentru abuz în serviciu. De asemenea, Dan Daniel, secretar al judeţului Hunedoara şi Mihaela Ştefan, şef serviciu administraţie publică locală, sunt anchetaţi pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi fost implicaţi în măsluirea concursului.



« (Știre anterioară)