Carmen Hărău despre ministrul „corupt” Darius Vâlcov: „I-am spus într-o şedinţă în care făcea pe nebunul că n-ar trece un interviu la firma mea”

HARAUDeputatul Carmen Hărău a avut o intervenţie dură la adresa ministrului demisionar al Finanţelor, Darius Vâlcov, recent pus sub învinuire pentru infracţiuni grave de corupţie. Ea a relatat că îi spusese lui Darius Vâlcov, ministru la acea vreme, că n-ar fi trecut un test de angajare la firma ei.

„Fiindcă doar 10 la sută din banii furaţi se recuperează de către stat, am cerut ministrului Darius Vâlcov să ia măsuri să se recupereze toţi. Dar dacă DNA are dreptate, Vâlcov se întâlnea cu diverşi indivizi, inclusiv prin cimitire, să ia mită un „fleac” de 2 milioane de euro. Adică, lupul este pus paznic la oi! Nu mi-a plăcut acest individ, de la capul locului. I-am spus într-o şedinţă în care făcea pe nebunul cu un tupeu inimaginabil, că n-ar trece la un interviu pentru angajare în firma mea. Dar chiar la așa ceva, nu mă aşteptam… Îţi stă mintea-n loc!”, a scris parlamentarul hunedorean pe pagina sa de Facebook.

Darius Vâlcov a fost nevoit să-şi demisia din fruntea portofoliului Finanţelor din cauza uriaşului scandal de corupţie anunţat de Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul weekend-ului trecut. Fostul primar al municipiului Slatina în perioada iunie 2004 – martie 2012 a fost pus deja sub urmărire penală de DNA pentru trafic de influenţă. El este acuzat de anumite fapte de corupţie petrecute în timpul mandatului de primar, respectiv ar fi favorizat pe patronul unei firme locale pentru a câştiga în mod repetat mai multe licitaţii şi lucrări de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare în mai multe localităţi din judeţul Olt, inclusiv în oraşul pe care-l conducea atunci. Procurorii spun că au dovezi că fostul ministru de Finanţe încasa 20 la sută la fiecare contract adjudecat de firma favorizată. În urma acestor maşinaţiuni, anchetatorii spun că fostul edil al Slatinei ar fi adunat peste două milioane de euro începând din decembrie 2010, bani pe care i-a primit atât cash, dar şi în diverse conturi ale unor firme controlate de el prin interpuşi.