Proiectul „Primul loc de muncă” -susţinut de vicepremierul Oprea

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, şi-a arătat susţinerea necondiţionată faţă de proiectul privind încurajarea patronatelor de a încadra tineri fără experienţă pe piaţa muncii.

gabriel_oprea-manaProiectul este iniţiat de senatorul Haralambie Vochiţoiu și urmărește facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experiență profesională, în scopul reducerii ratei șomajului în rândul acestei categorii.

„Angajatorii care încadrează cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, vor primii lunar, pentru fiecare tânăr încadrat la primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Totodată, acești angajatori vor fi scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni. De asemenea, angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale acestora, cel puţin 36 luni de la data încheierii lor”, a explicat senatorul UNPR. Vicepremierul Gabriel Oprea şi-a arătat susţinerea pentru ca proiectul „Primul loc de muncă” să devină lege.