Trenurile de navetişti, oprite în gări. Regiotrans are activitatea suspendată!

trenPersoanele care făceau naveta cu trenul pe rutele Petroşani – Lupeni şi Simeria – Hunedoara sunt blocate. Mai pot merge la serviciu ori cu autobuzele, ori cu maşinile personale şi asta pentru că operatorul CFR nu mai poate efectua operaţiuni pe căile ferate din România.

Decizia a fost anunţată de Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română din cadrul Ministerului Transportului şi intră în vigoare începând cu data de 17 martie. Astfel,  firmei Regiotrans, care are ca obiect de activitate efectuarea de activități de transport feroviar de călători,  îi este interzis să efectueze operaţiuni pe căile ferate din România, până la obţinerea unui nou certificat de siguranţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.  Măsura afectează direct călătorii care circulă pe rutele deservite de societatea menţionată- 50 de rute de pe regionalele Bucureşti, Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara.  În județul Hunedoara, societatea în cauză deservește rutele Simeria – Hunedoara și Petroșani – Lupeni.

Decizia a venit după ce Autoritatea Feroviară ar fi descoperit mai multe probleme tehnice la 29 de automotoarele din parcul rulant al companiei. Controalele au avut loc în ultimele două săptămâni. În aceste condiţii, compania are două variante: să ceară un nou certificat de siguranţă şi să scoată automotoarele cu probleme din circulaţie sau să repare problemele şi să ceară apoi un nou certificat de siguranţă.

 

 



« (Știre anterioară)