A plouat cu amenzi pe străzile din municipiul Petroşani

Aproape 100 de autovehicule au fost controlate, marţi, de poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara – Compartimentul Legalitate Transporturi împreună cu poliţiştii de la subunităţile de poliţie din Valea Jiului, iar nereguli au fost cu zecile. Şi amenzile au fost pe măsură şi depăşesc 12.000 de lei. 

politia_rutiera_oradea_actiuneAcţiunea a avut loc pe raza municipiului Petroşani şi a avut drept scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto şi a operatorilor de transporturi rutiere, care nu respectă legislația specifică în domeniu. În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat peste 95 autovehicule destinate transportului rutier public de persoane, transportului în regim taxi, precum şi autovehicule despre care existau informaţii că sunt utilizate pentru activităţi de transport ilicit de persoane. Poliţiştii rutieri au aplicat 45 sancțiuni contravenționale săvârșite de conducătorii autovehiculelor destinate categoriilor de transporturi menționate, valoarea lor ajungând la 12.300 de lei. „Din cele 45 de sancțiuni contravenționale, 21 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere (Codului Rutier) în vigoare, cum ar fi: neacordare de prioritate vehiculelor, defecțiuni tehnice, lipsa documentelor obligatorii de la bordul autovehiculului, neutilizarea centurilor de siguranță. Alte 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind transportul public în regim taxi, 16 sancțiuni pentru nerespectarea legislației care reglementează transporturile rutiere publice de persoane și o sancțiune pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto”, spun reprezentanţii IPJ Hunedoara.  În două situaţii s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioadă de 6 luni, pentru efectuarea de transporturi rutiere în regim taxi cu autorizație a cărei valabilitate a expirat.

Poliţiştii vin şi cu exemple. Astfel, în jurul  orei 07:10, a fost depistat un bărbat din Petrila, care conducea un  autoturism inscripționat și dotat pentru activități de taximetrie, pe raza municipiului Petroșani, deşi valabilitatea autorizație taxi era expirată. Urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației privind transportul rutier în regim taxi și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului în cauză pentru o perioadă de 6 luni. Patru ore mai târziu, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat din municipiul Petroșani, care ce conducea un autoturism pe strada Oituz, la intersecția cu B-dul 1 Decembrie 1918 din Petroșani, şi nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism,  care circula pe drumul prioritar,  obligându-l să frâneze brusc și să execute o manevră de evitare spre stânga. Conducătorul auto vinovat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 390 lei și s-a aplicat sancțiunea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 de zile.