Înscrierile pentru Crosul Geoparcului Haţeg au fost prelungite până la finalul lunii martie

cros geoparcVoluntarii pentru Geoparc au luat decizia prelungirii perioadei de înscriere la evenimentul din 4 aprilie 2015 ca urmare a solicitărilor venite din partea celor care doresc să participe la competiţie, dar nu au reuşit să completeze în timp util formularul de participare disponibil pe https://dragdehateg.org/2015/03/08/crosul-cetatii-regale-a-hategului/ .
Datorită interesului ridicat pentru această primă ediţie a competiţiei, Voluntarii pentru Geoparc au hotărât să le pregătească participanţilor mai multe momente inedite. Astfel, oricare dintre participanţi poate fi un câştigător, chiar dacă nu se va clasa pe unul dintre cele trei locuri fruntaşe. Simpla participare la cros poate fi ocazia câştigării unui premiu în cadrul tombolei Crosul Cetăţii Regale a Haţegului.
De asemenea, cei prezenţi vor avea ocazia de a-i întâlni şi de a schimba impresii cu doi dintre cei mai cunoscuţi atleţi hunedoreni, Tomi Coconea – participant la 6 ediţii ale celei mai dificile curse de aventură din lume, Red Bull X-Alps şi Aristide Necula – participant la Maratonul Nisipurilor, una dintre cele mai grele probe de ultramaraton, desfăşurată în Deşertul Sahara.
Crosul Cetăţii Regale a Haţegului este un eveniment organizat la iniţiativa Voluntarilor pentru Geoparc ce va avea loc sâmbătă, 4 aprilie 2015, începând cu ora 12.00, pe traseul de acces spre ruinele Cetăţii Regale a Haţegului, cu scopul de a promova mişcarea, un stil de viaţă sănătos, dar şi istoria locurilor. Competiţia se va desfăşura pe două secțiuni: “Crosul Scutierilor”, în cadrul căruia distanţa parcursă este de cca. 3 km şi “Crosul Cavalerilor”, la care concurenţii vor trebui să parcurgă în alergare o distanţă aprox. 6 km. Startul va fi dat, pentru ambele secţiuni, de la punctul de intrare pe traseu, lângă Popasul Turistic Zimbrul Haţeg.
Participanţii vor putea concura la una dintre cele trei categorii de vârstă: până la 13 ani, 14-40 de ani şi peste 41 de ani, valabile în cazul ambelor secţiuni.
Regulamentul concursului şi detalii despre competiţie sunt disponibile pe https://dragdehateg.org/ dar şi pe pagina de Facebook: Crosul Cetăţii Regale a Haţegului, dedicată evenimentului.