Sentinţă definitivă. Bunurile familiei Resmeriţă rămân sub sechestru

sotieMagistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au fost de acord cu ridicarea sechestrului asigurător, instituti de DNA, de pe averea familiei primarului suspendat din Lupeni. Judecătorii au respins acţiunea înaintată de soţia edilului – şef, Lucia Resmeriţă.

Săptămâna trecută, soţia primaruluid in Lupeni pus sub urmărire penală în dosarul Gala Bute a încercat să ridice sechestrul de pe bunurile dobândite împreună şi a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura dispusă de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat primarul Cornel resmeriţă. Numai că judecătorii au respins contestaţia. “Respinge ca nefondată, contestaţia formulată de petenta Resmeriţă Lucia împotriva procesului verbal de aplicare a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile din data de 27 februarie 2015, emis în dosarul nr.50/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei. Obligă petenta la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată înd ispozitivul sentinţei pronunţate de ICCJ.

Reamintim că procurorii DNA au decis instituirea sechestrului asigurător pe bunurile primarului suspendat din Lupeni, Cornel Resmeriţă, arestat la domiciliu în Dosarul “Gala Bute”, în care s-a dispus urmărirea penală şi pe numele fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Potrivit propriei declaraţii de acere, Cornel Resmeriţă este proprietarul unui teren de 300 de metri pătraţi, cumpărat în 1997 în localitatea hunedoreană Uricani. Mai are un teren, în municipiul Lupeni, cu o suprafaţă de270 de metri pătraţi, dobândit în anul 1996, împreună cu fratele său, Marinică Resmeriţă. Tot la Lupeni, împreună cu soţia sa Lucia, primarul are un teren intravilan în suprafaţă de 155,16 metri pătraţi pe care l-a cumpărat în anul 2005. Totodată, Cornel Resmeriţă şi soţia sa deţin o casă de locuit în Lupeni, imobilul în suprafaţă de 265,05 metri pătraţi fiind cumpărat în anul 2005. Primarul din Lupeni şi-a construit, în perioada 1995-1996, o casă de vacanţă în suprafaţă de 220 de metri pătraţi la Uricani. În perioada 1996-2003, soţia şi fratele primarului au cumpărat, în Lupeni, spaţii comerciale în suprafaţă de 970 de metri pătraţi. Tot Cornel Resmeriţă este, din 2005, proprietarul unei case de vacanţă în staţiunea montană Straja în suprafaţă de 80,07 metri pătraţi. Are şi bijuterii în valoare de 7.000 de dolari, un cont curent şi un depozit bancar în sumă de 32.000 de lei. Primarul din Lupeni nu are datorii şi nici maşini în proprietate, acesta câştigând de la Primărie suma de 35.890 de lei, în timp ce soţia sa a obţinut venituri în valoare de 24.000 de lei. Cornel Resmeriţă este cercetat de procuroriia DNA în stare de arest preventiv după ce ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului MDRT, condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Primarului suspendat din Lupeni i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei.

 



(Următoarea știre) »