Postul de deputat al Monicăi Iacob – Ridzi este vacant

Valea Jiului a rămas cu un singur deputat, după ce Camera Deputaţilor a luat act, miercuri, de încetarea mandatului de deputat al Monicăi Iacob Ridzi, care a fost condamnată defintiiv la 5 ani de închisoare

05-monica-iacob-ridzi-7Camera Deputaţilor a decis, totodată, vacantarea postului de deputat din circumscripţia 22 Hunedoara, colegiul uninominal 5, acolo unde în 2012 a câştigat Monica iacob – Ridzi. Sentinţa penală provind condamnarea fostului demnitar a ajuns la Camera Deputaţilor şi, odată cu pierderea drepturilor electorale încetează şi calitatea de deputat. Potrivit Regulamentului, preşedintele Camerei ia act de încetarea mandatului şi se votează proiectul de hotârâre de vacantare a locului de deputat. Apoi, hotărârea se publică în Monitorul Oficial.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, definitiv, în 16 februarie, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de a şterge sau deforma date.