Proces câştigat de Primăria Deva, în dosarul în care a fost reclamată pentru daune de 600.000 de lei

Primăria Deva a câştigat procesul cu firma care a administrat patinoarul artificial din Deva şi i-a cerut peste 600.000 de lei daune în urma încetării contractului.
imagini deva strazi (64)„SC Elisabeta SRL Deva, firma care a administrat până în anul 2012 patinoarul de la poalele Cetăţii, a acţionat în instanţă Primăria Deva şi Consiliul Local al Municipiului Deva, în urma rezilierii contractului de asociere. Sentinţa pronunţată în anul 2014 de Tribunalul Hunedoara – Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal a dat câştig de cauză firmei reclamante, obligând Consiliul Local la plata sumelor de 619.649 lei despăgubiri şi 9.300 lei cheltuieli de judecată. Împotriva hotărârii de mai sus, Primăria Deva prin Instituţia Primarului şi Consiliul Local al Municipiului Deva au declarat recurs, înregistrat pe rolul Curţii de Apel Alba-Iulia. Astăzi, prin decizia 1088/2015, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis recursul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Deva. Hotărârea instanţei de recurs este definitivă şi irevocabilă. În consecinţă, desfiinţarea contractului de asociere pe care Consiliul Local Deva l-a încheiat cu SC Elisabeta SRL Deva s-a dovedit a fi o măsură legală care nu a afectat bugetul local. În plus, în urma pronunţării acestei sentinţe, Consiliul Local Deva nu va plăti despăgubiri şi cheltuieli de judecată firmei SC Elisabeta SRL Deva”, a informat Primăria Deva.
Patinoar de peste 400.000 de euro, fără profit
Administraţia locală a fost chemată în instanţă de firma SC Elisabeta SRL, din Alba Iulia, care a construit patinoarul din Deva şi apoi l-a administrat, în urma unei asocieri cu primăria. Contracul a fost reziliat de primărie, iar reprezentanţii societăţii au solicitat în instanţă daune, pentru pierderile suferite. Primarul Devei, Petru Mărginean, declara anul trecut că patinoarul construit în 2009 a costat de câteva ori mai mult faţă de cât ar fi trebuit să reprezinte o astfel de investiţie, astfel instituţia a refuzat să plătească banii solicitaţi de firma privată. „În anul 2009, Primăria Deva a suportat de la bugetul local contravaloarea realizării investiţiei Patinoar municipiul Deva, de la poalele cetăţii la suma de 1.842.269,30 lei, echivalentul a 438.635 euro, pe o durată de funcţionare de 480 luni”, informa Primăria Deva. Patinoarul artificial, administrat în ultimii trei ani de municipalitatea din Deva, a avut pierderi mult mai mari decât veniturile obţinute din vânzarea biletelor.