S-a stabilit. Termen de judecare a apelului declarat de fostul manager al Spitalului Lupeni

mateMagistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au programat, pentru data de 4 aprilie, termenul de judecată al apelului declarat de Mariana Mateescu, fost manager al Spitalelor din Lupeni şi Vuclan, care a  fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare de judecătorii de la Petroşani.

Practic, fix după două luni de la condamnare, fostul manager al Spitalului din Lupeni află dacă are vreo şansă să scape de pedeapsa pronunţată de instanţa de fond.

Sentinţa în acest caz a fost pronunţată în data de 4 februarie, când judecătorii au decis condamnarea Marianei Mateescu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii si a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi. Prin aceeaşi sentinţă a fosta dmisă şi acţiunea civilă formulată de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara – Autoritatea Administraţiei Publice Locale Lupeni – Spitalul Municipal Lupeni şi obligă inculpata să achite suma de 45.987, 65 lei cu titlu de despăgubiri civile către aceasta.

Mariana Mateescu a fost acţionată în judecată de administraţia publică din Lupeni şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, pentru fapte ce ar fi fost comise în perioada în care aceasta deţinea funcţia de manager al Spitalului Municipal Lupeni. După ce a plecat de la Lupeni, Mariana Mateescu a preluat funcţia de manager al Spitalului Municipal Vulcan, de unde a fost demisă în luna martie 2013. Dosarul penal în care tocmaia  fost condamnată a ajuns pe rolul instanţei la începutul lunii iunie 2013.