Salarii nesimtite in 2014, faliment sigur in 2015 la Complexul Energetic Hunedoara

geanta.bani_Nu mai este un secret pentru nimeni ca, in prezent, Complexul Energetic Hunedoara este la marginea prapastiei. Decizia de schimbare a conducatorilor acestuia, desi absolut necesara si justificata, vine cu intarziere.

Ceea ce este insa strigator la cer este faptul ca, in cei trei ani in care a functionat pe piata energetica din Romania, actrivitatea CEH a fost foarte prost gestionata de conducatori preocupati mai mult de propriul lor venit decat de managementul companiei. Spre exemplu, numai in anul 2014, conducerea CEH a incasat salarii care depasesc 8 miliarde de lei vechi.

Iata cine sunt cei care au incasat salarii nesimtite la CEH:

AUREL NICULESCU, director general: salariul de baza al acestuia a fost de peste 200 de milioane de lei vechi lunar, la care se adaugau si indemnizatiile pentru participarea la Consiliul de administratiei, in suma de 26 milioane de lei vechi lunar.

niculescu

 

 

NICOLAE DRAGOI, director general adjunct: salariul de baza al acestuia a fost, in 2014, de peste 100 de milioane de lei vechi lunar, la care se adauga sporurile (cu mentiunea ca activitatea „de baza” a domnului director Dragoi era Hotelul Onix si coordonarea femeilor de serviciu de la sediul companiei).

dragoi

SORIN MANGU, administrator special: desi rolul acestuia era doar de supervizor al platilor efectuate de CEH, acesta a incasat lunar de la Complex peste 100 de milioane de lei vechi.

descărcare

 

ION STAMIN PURCARU, presedinte al Consiliului de Administratie al CEH a avut o indemnizatie lunara de 26 milioane de lei vechi.

purcaru

MIHAELA PREDA, reprezentant al Ministerului Energiei in Consiliul de Administratie al CEH avea o indemnizatie de 26 milioane de lei lunar.

ELENA POPESCU, reprezentant al Ministerului Energiei in Consiliul de Administratie al CEH avea o indemnizatie de 26 milioane de lei lunar.

OVIDIU DEMETRESCU, reprezentant al Ministerului Energiei in Consiliul de Administratie al CEH avea o indemnizatie de 26 milioane de lei lunar.

ALEXANDRU UNTESCU, reprezentant al Ministerului Energiei in Consiliul de Administratie al CEH avea o indemnizatie de 26 milioane de lei lunar.

In tot acest timp, directorii de la cele doua termocentrale, Mintia si Paroseni, care produc in mod efectiv sursele financiare al CEH, Doru Visan si Aurel Nicula, au fost remunerati cu un salariu lunar de numai 80 de milioane de lei.

Ceea ce este insa si mai grav este ca, pentru aceste salarii, sefii din cadrul CEH nu doar ca nu au performat din punct de vedere managerial, dar au reusit chiar contraperformanta de a aduce Complexul intr-o situatie dezastruoasa, confirmata de rezultatele financiare ale acestuia. Spre exemplu, numai in anul 2014, CEH a inregistrat datorii totale de peste 3.000 de miliarde de lei vechi, respectiv 1670 de miliarde de lei vechi catre furnizori, la acestea adaugandu-se alte 1320 miliarde lei vechi catre bugetele statului. Cu aceste datorii, CEH se situeaza pe locul 3 in topul marilor datornici la stat si, fara indoiala, in topul celor mai mari datornici catre furnizori din Romania.

In concluzie, dupa cum se poate lesne constata, Guvernul PSD sustine oameni al caror interes personal este evident. Sau poate ca, la PSD, performnata inseamna cat de mult reusesti sa duci spre faliment o firma de stat.

Ce parare aveti despre toate astea, domnilor Laurentiu Nistor si Cristian Resmerita ?