VIDEO: Şantierul autostrăzii Deva – Lugoj, filmat din avion. Cum se vede viitoarea autostradă


   Şantierul autostrăzii Lugoj – Deva a fost filmat zilele trecute din avion şi a fost publicat de interfly.ro. Imaginile aeriene prezintă porţiuni de zeci de kilometri pe care lucrările sunt în faza incipientă, chiar dacă a trecut un an de la demararea proiectului.

Pe loturile III şi IV, care tranzitează judeţul Hunedoara, lucrările au început în urmă cu aproximativ un an, iar câteva luni mai târziu proiectul tronsonului II, din judeţul Timiş, a intrat în execuţie.

Recent, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat pe tronsonul IV al viitoarei autostrăzi Deva – Lugoj, cel cuprins între Şoimuş (Deva) şi Gurasada, gradul de finalizare al proiectului este de sub 25 la sută, în timp ce lucrările pe lotul al treilea, între Gurasada şi Holdea, au ajuns la un grad de finalizare de doar patru la sută.

Licitaţia de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie a tronsonului IV al autostrăzii, de 22,1 kilometri, a fost câştigată de asocierea de firme Tehnostrade şi Spedition UMB. De asemenea, contractul de proiectare şi de execuţie al tronsonului III al viitoarei autostrăzi, în lungime de 21,2 kilometri, a fost atribuit asocierii de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA.

Potrivit contractului dintre CNADNR şi constructori autostrada Deva – Lugoj, loturile II (judeţul Timiş), III şi IV (judeţul Hunedoara şi judeţul Timiş) are ca termen de finalizare luna mai a anului 2016. Primul tronson al autostrăzii în lungime totală de 100 de kilometri a fost dat în folosinţă parţial în decembrie 2013.