Copiii din Petrila au văzut cu ochii lor cum se face apa bună de la robinet

apa1   Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (22 martie), operatorul regional de apă şi canalizare din Valea Jiului a organizat o acţiune de informare a copiilor asupra rolului apei în viaţa noastră, prin intermediul unei vizite efectuate la staţia de tratare a apei Jieţ (Petrila). Evenimentul, marcat sub genericul “Ziua porţilor deschise – Ziua Mondială a Apei – Apa este viaţă. Să o preţuim!’’ a oferit elevilor din cadrul organizaţiei “Salvaţi Copiii – Filiala Hunedoara” din oraşul Petrila o scurtă excursie educativă la unul din obiectivele care aparţin sistemului de tratare a apei gestionat de SC Apa Serv Valea Jiului SA, respectiv Staţia de tratare a apei de la Jieţ (Petrila).

apa2Elevii au fost insoţiţi în turul staţiei (inclusiv în laboratorul de analize) de către reprezentanţii operatorului de apă şi canalizare, care le-au prezentat procesul complex de epurare a apei şi beneficiile acestui proces pentru locuitori, dar şi pentru mediul natural din Valea Jiului.

La sfârşitul turului informativ, a fost organizată şi o scurtă testare pe care copiii au trecut-o cu brio, dovedind că şi-au însuşit cunoştinţele legate de rolul apei în viaţa noastră. Toţi copiii au primit diplome de participare la evenimentul organizat de SC Apa Serv Valea Jiului cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, dar şi mape cu materiale educative pentru diseminarea informaţiilor privind consumul sustenabil de apă, stoparea poluării mediului, importanţa accesului la o apă curată. În acest fel participanţii la acest proiect au înţeles că o apă curată înseamnă o viaţă sănătoasă şi conferă dreptul la un mediu sănătos.

apa3“Scopul acestui eveniment este acela de a informa cât mai mulţi cetăţeni despre importanţa extinderii şi
reabilitării infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului, contribuind la educaţia civică şi ecologică a elevilor dar şi la creşterea gradului de conşientizare a publicului ţintă asupra obiectivelor proiectului şi rezultatelor acestuia precum şi asupra faptului că apa este un bun public şi are o valoare economică şi socială pentru toţi cei care depind de ea şi o folosesc“, a declarat directorul general adjunct al ASVJ Cristian Ionică.