Drumul spre staţia de sortare din Petroşani, modernizat în colaborare cu CJ Hunedoara

tib   Primăria Municipiului Petroşani va colabora cu oficialii Consiliului Judeeţan Hunedoara pentru modernizarea drumului care duce spre viitoarea staţie de sortare a deşeurilor.

Staţia este inclusă în proiectul „Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”, semnat de CJ Hunedoara cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi este amplasată în vecinătatea fostei mine Dâlja. Starea actuală a drumului nu permite, însă, un trafic fluent al maşinilor de gunoi, care să aducă deşeurile la staţia de sortare, aşa că se impune modernizarea lui. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local al Municipiului Petroşani a decis asocierea cu oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara. „Consiliul Judeţean Hunedoara ne-a propus încheierea unui acord de asociere în vederea realizării în comun a obiectivului <<Modernizarea dumului de acces als taţiei de sortare/ transfer din Petroşani>>. În urma semnării acordului propus, Consiliul Judeţean va finanţa şi realiza lucrarea în cauză”,a  explicat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Amplul proiect „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”, în valoare de peste 70 de milioane de euro, prevede construirea unui deponeu ecologic cu o capacitate de patru milioane de metri cubi în localitatea Bârcea Mare, dar şi a mai multor staţii de sortare şi de transfer al deşeurilor. De asemenea, vor fi închise cele nouă gropi de gunoi din judeţ care nu respectă normele de mediu europene.