Primarul Resmeriţă rămâne în arest la domiciliu

   Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, rămâne în arest la domiciliu. Înalta Curte de Casaţuie şi Justiţie  a analizat solicitarea DIICOT/ DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv şi a dispus să fie cercetaţi în stare de arest la domiciliu.

resmeritaFostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continurea în arest la domiciliu în Dosarul „Gala Bute”. Aceasta este decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar nu este definitivă şi poate fi atacată. În alt dosar, instanţa superă a admis, luni, cererea de îndreptare a erorii materiale formulată de inculpatul Resmeriţă Cornel, după ce magistraţii i-au greşit domiciliul la care ar trebuie să fie arestat. În consecinţă, judecătorii au dispus: Îndreptarea erorii materiale strecurată în minuta încheierii nr.49/C din 13 martie 2015 pronunţată în dosarul nr.987/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie, Secţia Penală, în sensul că în alineatul 6 ale minutei pronunţate se va menţiona: „să nu părăsească imobilul în care locuiește din Mun. Lupeni, strada Alexandru Lăpușneanu nr.5, judeţul Hunedoara, fără permisiunea organului judiciar” în loc de „să nu părăsească imobilul în care locuiește din Mun. Lupeni, Bld. Păcii nr.9 ap.54, judeţul Hunedoara, fără permisiunea organului judiciar”, cum greșit s-a trecut.

La începutul acestei luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis prelungirea, cu încă 30 de zile, a măsurii arestului preventivpentru primarul Cornel Resmeriţă, alături de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul moşiei de la Nana al ex-ministrului Elena Udrea,în timp ce pentru fostul director din cadrul MDRT Nastasia Gheorghe s-a dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu, la fel ca şi în cazul lui Ştefan Lungu, ex-consilier personal al Elenei Udrea. Decizia magistraţilor a fost însă contestată, iar vineri urmează să se dea o soluţie definitivă în acest caz.

Cornel Resmeriţă este cercetat de procuroriia DNA după ce ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului MDRT, condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Primarului suspendat din Lupeni i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei. Procurorii au mai instituit şi sechestru asigurător pe bunurile lui Cornel Resmeriţă.