Campania „Hai pe net !” este prezentă şi la liceul din Vulcan

haipenet1Elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazu” din Vulcan participă zilele acestea la campania de incluziune digitală ”Hai pe net 2015!”. „Pe toată perioada desfăşurării campaniei, în săptămâna 23-29 martie 2015 se vor fi organizate activități care se vor adresa tuturor celor ce îşi doresc să-si dezvolte competenţele şi abilităţile în domeniul IT. Elevii în an terminal și elevii claselor de la șansa a doua vor fi grupuri ţintă”, precizează profesorul de informatică Dumitriţa Postolache.

Campania îşi propune prezentarea avantajelor navigării pe internet în siguranţă, dezvoltarea aptitudinilor şi abilităţilor în domeniul IT. Evenimentul derulat în România este parte integrantă a campaniei ”Get online week 2015!” (www.getonlineweek.eu), derulat la nivel European de către organizaţia Telecentre Europe (www.telecentre-urope.org) – o campanie de responsabilizare digitală prin care telecentrele urmăresc stimularea ocupării forţei de muncă, formarea şi certificarea competenţelor digitale (eCompetenţe) precum şi locurile de muncă care necesită utilizarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) în comunităţile din întreaga Europă.

Principalele teme abordate de campania de anul acesta sunt: „Hai pe net 2015! pentru creşterea şanselor de angajare!” şi „Hai pe net 2015! pentru alfabetizare digitală!”
haipenet2