Norma de hrană pentru poliţiştii locali poate fi acordată

politia locala   Demersurile legislative privind acordarea normei de hrană pentru poliţiştii locali au fost finalizate astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 198. Partea I a Hotărârii privind stabilirea metodologiei şi a regulilor de aplicare a drepturilor prevăzute la art.351 alin. (1) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010. Potrivit acestor reglementări, personalul poliției locale încadrat potrivit dispozițiilor art. 14 din Legea Poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, poate beneficia de hrană gratuită, pe timp de pace în baza normei de hrană zilnică stabilită conform prezentei metodologii.

„Am adresat în ședința Senatului din data 19 februarie a.c., o interpelare domnului Liviu Nicolae Dragnea, Ministrul Dezvoltării Regionale și Admnistrației Publice cu privire la
norma de hrană nr. 6 a polițiștilor locali. Prin OUG nr. 65/2014 s-a stabilit dreptul la norma de hrană pentru poliţiştii locali în conformitate cu OG nr. 26/1994. În completarea acestor prevederi legislative, Ministrul Dezvoltării Regionale și Admnistrației Publice urma să propună o Hotărâre de Guvern privind stabilirea metodologiei și a regulilor de aplicare a normei de hrană, fapt ce s-a realizat astăzi prin publicarea documntaţiei în Monitorul Oficial”, transmite senatorul Haralambie Vochiţoiu prin intermediul unui comunicat de presă remis redacţiei.