Există oameni în fața cărora trebuie să ne prezentăm încărcați cu respect

download (8)Există oameni în fața cărora trebuie să ne prezentăm încărcați cu respect. Există oameni, care prin modul în care trăiesc, reprezintă repere de omenie, iar când asta se întâmplă într-o societate care pare să se depărteze tot mai mult de valorile consacrate este cu atât mai ciudat în aparență. Viața e tare ciudată uneori, iar ceea ce ți se întâmplă este greu de explicat uneori. Am avut privilegiul să cunoaștem de curând o doamnă, doamna Maria Holtzhauser, cu care am schimbat câteva vorbe. Pentru a înțelege pe deplin premiantul care urmează, trebuie să vă spunem, că doamna Holtzhauser, Maria, cum ne roagă să-i spunem, a crescut la orfelinat, a fost lovită în plin de un cancer virulent, cu care s-a luptat din răsputeri, a fost părăsită de prieteni, a suferit enorm, iar răspunsul ei a fost să facă bine celor din jur. Trimite prin poștă cutii cu ajutoare celor care au nevoie.

download (9)Maria Holtzhauser trăiește, împreună cu soțul ei, într-o garsonieră din București, venitul lunar total al familiei este de aproximativ 1.200 lei, și-a transformat casa într-un depozit. Trăiește printre cutii cu haine, alimente și alte produse de utilitate casnică. Trimite prin poștă cutii cu ajutoare familiilor sărace din România. După ce a fost lovită crunt de o boală nemiloasă, părăsită de prieteni și a suferit enorm, Maria Holtzhauser a descoperit încă o dată valoarea vieții și cât de important este să fii util celorlalți, să îi ajuți pe cei care au nevoie. Pentru modelul de umanitate și de dăruire considerăm că doamna Maria Holtzhauser merită să primească recunoașterea publică a meritelor sale, dar mai ales a calităților sale umane.

Sâmbătă, ne vom vedea cu doamna Maria Holtzhauser să-i spunem că e un om minunat, că suntem mândri de ea și că o susținem, că o prețuim, că-i suntem aproape. Sâmbătă, 28 martie 2015, ora 11.00, doamna Maria Holtzhauser vine să o cunoaștem. Aveți ocazia să o priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

COMUNICAT DE PRESĂ

PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția a 59-a