Zona Dacia din Deva intră în reabilitare. Proiectul UE a fost estimat la peste 1,2 milioane de euro

m   Primăria Deva şi Agenţia de Dezvoltare Regională Vest au semnat astăzi contractul de finanţare al proiectului de reabilitare a zonei Dacia, din Deva. Valoarea investiţiei a fost estimată la 1,27 de milioane de euro.

Zi importantă pentru Primăria Deva. A fost semnat contractul proiectului de reabilitare a zonei Dacia din municipiu, o investiţie finanţată de UE, în cea mai mare parte. „Proiectul vizează reabilitarea şi refuncţionalizarea spaţiului public urban al bulevardului Dacia şi zona adiacentă acestuia prin reabilitarea trotuarelor, spaţiilor destinate parcărilor, îmbrăcăminţii asfaltice, amenajarea de piste de biciclete. De asemenea, va fi modernizat sistemul de iluminat public şi decorativ și va fi imlementat un sistem de supraveghere video şi un sistem de internet wireless”, a informat Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, partener al primăriei în derularea proiectului.

Wireless şi infochioşc în Dacia

Reabilitarea zonei Dacia înseamnă modernizarea a 4.143 metri pătraţi de spaţii publice: 8.320 metri pătraţi carosabil şi parcări, 3.275 metri pătraţi alei pietonale, 1.548 metri pătraţi zone verzi şi 1.000 metri pătraţi piste de biciclete. Cartierul va fi dotat cu mobilier urban: bănci, coşuri de gunoi, cişmele de apă, rasteluri pentru biciclete, jardiniere, afişier cilindric, pergolă, stâlpi delimitare, grătare protecţie copaci, toaletă publică cu autospălare, un infochioșc şi un punct Hot Spot pentru wireless.

ADR Vest a informat că valoarea totală a proiectului depăşeşte 5,6 milioane lei (1,27 milioane euro), dintre care aproximativ 5,5 milioane lei (1,24 milioane euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Reabilitarea zonei dacia este unul dintre cele şase proiecte finanţate de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, care vor fi derulate din acest an în Deva. Valoarea totală a acestora este estimată la 7,5 milioane de euro, din care cea mai mare parte o reprezintă finanţarea nerambursabilă primită de la UE şi de la statul român.