Incredibil: Saltelele bune erau ţinute “la dospit”, în timp ce micuţii internaţi la SUP dormeau pe saltele murdare şi rupte!

descărcare (4)   Situaţie incedibilă la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, unde copiii dormau pe saltele vechi, rupte şi, mai ales, murdare când de fapt în magazia unităţii sanitare existau şi alte saltele bune!

A fost nevoie ca fotografiile cu condiţiile de la Pediatria SUP să ajungă în spaţiul public pentru ca persoanele din conducerea instituţiei medicale să ia măsuri pentru remedierea situaţiei. Dar asta şi după ce primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a dispus constituirea unei comisii care să verifice cele sesizate de părinţii care şi-au internat copiii la Pediatrie şi au văzut condiţiile în care aceştia sunt obligaţi să stea. Mobilierul este învechit, iar saltelele de pe pătuţuri sunt posibile surse de infecţii intraspitaliceşti, au spus părinţii şi au adus fotografii în susţinerea celor afirmate. “Am dat dispoziţie şi s-a constituit o comisie de control din partea Primăriei, pentru a verifica această problemă legată de Pediatria de la Petroşani. Comisia va verifica exact ce s-a întâmplat, pentru că noi am alocat şi fonduri pentru reabilitarea acestei secţii”, a declarat primarul Petroşaniului. Ridzi spune că, dacă unele fotografii prezentate public în ultimele zile sunt mai vechi, anterioare reabilitării secţiei, unele sunt, din păcate de descărcare (5)actualitate. Cele cu saltelele rupte şi murdare, de exemplu, care nu au fost înclouite, deşi în magazie existau altele noi. “Din primele cercetări efectuate, din păcate unele fotografii sunt reale, cu salteaua şi noptiera. Alte poze sunt dinainte de a fi făcută reabilitarea. Comisia pe care eu am format-o va face un raport şi în urma acelui raport vom lua măsuri în consecinţă.

Deja de dimineaţă lucrurile au fost remediate, au fost înlocuite saltelele. Deci existau alte saltele. A fost o lipsă de comunicare, ca să nu spun mai mult…”, a  recunoscut Iacob – Ridzi.  Edilul spune că de la bugetul local s-au alocat an de an fonduri pentru reparaţii şi nu înţelege de ce noptierele nu s-au putut recondiţiona, pentru că nu era vorba despre lipsă de medicamente sau de aparatură medicală sofisticată. “Noi am alocat an de an fonduri pentru reparaţii, am contribuit şi cu un procent de 10% la programul mare de reabilitare, atât pentru clădire, cât şi pentru aparatură medicală, zilele acestea am alocat 2 miliarde de lei vechi pentru cheltuieli curente”, a subliniat primarul din Petroşani.

Edilul promite să ia măsuri în consecinţă după ce va primi raportul complet al comisiei numite.

descărcare (8)

descărcare (7)

descărcare (6)