Încă un succes naţional al dramaturgului Valeriu Butulescu

Satul electronic- Premiul 1 la BraşovPe scena Centrului Cultural „Reduta” din Reşiţa, care datează din secolul al XVIII-lea, a avut loc Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineret, ediţia a III-a, intitulat, sugestiv „Amprente”.

Repertoriul a fost bogat şi divers: „Steaua fără nume” (Mihail Sebastian), „Gâlcevile din Chioggia (Carlo Goldoni), „Moftangiii” (după I.L. Caragiale), „Hallowen” (D. J. Pope), „Făt-Frumos din lacrimă” (Mihai Eminescu), „Cafeaua Domnului Ministru” (Horia Gârbea), „Satul electronic” (Valeriu Butulescu), „Ampiticipecreier.com” (A.I. Prisăcariu) şi „Fantomiada” (Ion Băieşu).

Trofeul Festivalului a fost decernat trupei „Atelierul de Teatru” din Botoşani. Trupa „Gong” din Roman, care a interpretat comedia „Satul electronic” (regia: Cătălina Bostan) a luat o bună parte din premii: Premiul I pentru cel mai bun spectacol şi Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, acordat Roxanei Buzău, pentru rolul „Safta”. Spectacolul a mai primit şi două nominalizări, pentru cele mai bune roluri secundare (Daria Rusu şi Eduard Constantin). O contribuţie excelentă au avut şi ceilalţi tineri actori: Mădălina Borş, Cristina Ana Giosanu, Sergiu Ursache, Damian Andrei, Tiberiu Mititelu.

Se pare că piesele dramaturgului din Petroşani poartă noroc trupei romaşcane „Gong”, în repertoriul căreia de aproape patru ani primează piesele lui Valeriu Butulescu. Mai întâi a fost „Veşnicie provizorie”, care a strâns majoritatea premiilor puse în joc la festivalurile naţionale de la Sinaia, Cluj, Ploieşti, Fălticeni, Piatra Neamţ, Alexandria. Apoi, aceeaşi Cătălina Bostan a pus în scenă comedia „Satul electronic” cu care a câştigat Premiul 1 la Sinaia şi Ploieşti. După excelenta prestaţie de la Alexandria, spectacolul a fost selectat pentru „Festivalul Comediei Româneşti” FESTCO2015 care va avea loc anul acesta, în luna mai, pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti.