Abuz fără precedent reclamat de Elena Udrea în Dosarul “Gala Bute”

cornel_resmerita_86070400Persoanele cercetate în Dosarul “Gala Bute”, între care şi primarul din Lupeni Cornel Resmeriţă, au fost supuse unui abuz fără precedent, reclamă fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Elena Udrea spune că este inadmisibil ca la o distanţă de numai câteva zile să li se prelungească arestarea – la domiciliu sau preventivă – pentru 60 de zile! ”Înalta Curte va analiza contestaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea privitoare la prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive. Dar nu va face numai asta, ci va analiza şi contestaţiile celorlalţi suspecţi din dosar, fie ei în arest la domiciliu (cei care au declarat împotriva lui Udrea) sau preventiv (cei care au refuzat. Scopul unirii acestor cauze a fost ca „Udrea să fie băgată la grămadă” şi să nu se mai poată discerne între cauzele distincte.

udrea-elena-in-catuse_47646800Avem însă încredere că judecătorii vor analiza fiecare speţă în parte. Spunem că a existat un abuz nu neapărat asupra Elenei Udrea, cât asupra celorlalţi – deşi li se prelungise cu numai o săptămână înainte mandatul de arestare, acestora li s-a cerut un nou mandat pentru alte 30 de zile.

Adică, la distanţă de 8 zile li s-a prelungit arestarea pentru 60 de zile. E o gravă scăpare legislativă că nu se precizează momentul în care procurorii pot cere prelungirea mandatului şi că aceştia nu trebuie să justifice măsurile care s-au luat între timp pentru soluţionarea cauzelor”, este mesajul transmis din spatele gratiilor de Elena Udrea.gardean

Primarul Cornel Resmeriţă este cercetat, în stare de arest la domiciliu, de procurorii DNA după ce ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Primarului suspendat din Lupeni i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei. Procurorii au instituit sechestru asigurător pe bunurile lui Cornel Resmeriţă.