Liberalii acuză lipsa unei strategii energetice

4a48c4f18a1bc333d453cfba0b7845f7   PNL acuză actualul executiv în frunte cu Victor Ponta că duce sectorul minier românesc spre faliment.

Liberalii au depus o moțiune simplă prin care trage un semnal de alarmă referitor la situația dezastruoasă în care se găsește sectorul minier din România.

Cel mai afectate sunt Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara, care împreună asigură aproape 30% din producția de energie la nivelul țării. PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta și ministerului economiei condus de Andrei Gerea să oprească jaful de la aceste companii și să elimine influențele politice.

În ceea ce privește Complexul Energetic Hunedoara, rezultatul Guvernării Ponta este creșterea prețului per Gcal de la 85 lei la 130 lei, acumularea de datorii comerciale — de 400 mil. și bugetare — la același nivel. Și în cazul acestei societăți, programul de disponibilizare va afecta un număr de aproape 1000 de angajați, dar cu toate aceste sacrificii nu se știe dacă societatea va mai funcționa.

Guvernul a prezentat măsurile și pentru Valea Jiului unde, de asemenea, urmează sute de concedieri atât de la termocentralele Mintia și 15 Paroșeni, cât și de la minele de huilă. Printre altele liberalii solicită elaborarea Strategiei Energetice Naționale, printr-un dialog cu actorii implicați, o strategie care să răspundă cu adevărat nevoilor interne și, mai departe, provocărilor și cerințelor Uniunii Europene.



(Următoarea știre) »