Proiect legislativ – plata diferențelor salariale și pentru personalul care nu beneficiază de sentinţe judecătoreşti

profesori cu baniRecent, Senatul României a adoptat o propunere legislativă privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. După cum este cunoscut, urmare a acţiunilor iniţiate de sindicatele din educație în instanțe de judecată, mai mulţi profesori au obţinut acordarea de diferențe salariale şi sume compensatorii pentru perioada menționată mai sus.

Din diferite motive (încadrarea în două unități de învățământ, mobilitatea personalului în acea perioadă, nedepunerea în termen a actelor solicitate membrilor, neglijență etc.), mulţi profesori, deşi au calitatea de membri de sindicat, nu beneficiază de astfel de sentinţe definitive şi irevocabile care să le permită încasarea diferențelor/sumelor compensatorii.

Pentru a elimina discriminarea apărută între personalul didactic, la nivelul sindicatelor din educaţie au fost demarate o serie de demersuri care s-au finalizat deja în una din camerele Parlamentului – Senatul – prin adoptarea propunerii legislative. În prezent Proiectul a fost transmis Camerei Deputaților pentru dezbatere și aprobare. dacă proiectul va trece şi de Camera Deputaţilor, atunci toate cadrele didactice din învăţământ îşi vor primi înapoi banii tăiaţi de guvernul Boc.



(Următoarea știre) »