Niciun salvamar nu a trecut testele Primăriei Petroşani

download (8)    Bazinul şcolar din Petroşani rămâne tor fără salvamar.Nicio persoană din cele două înscrise nu a avut toate documentele în regulă, aşa că administraţia a fost nevoită să îi respingă.

La primul concurs organizat de Primăria Municipiului Petroşani pentru postul de salvamar nu s-a prezentat nimeni. Acum au fost doi candidaţi, dar ambii au fost respinşi din cauză că niciunul nu a îndeplinit condiţiile impuse de angajator, conform legislaţiei în vigoare. Iniţial, pentru a putea participa la concurs era nevoie de un atestat care să certifice calificarea în domeniu. După un prim eşec, în care concursul pentru postul de salvamar a fost anulat din lipsă de competitori, organizatorii au schimbat condiţiile, aşa încât piscina şcolară să nu rămână fără un supraveghetor. Noile cerinţe prevăd ca doritorii să deţină atestat salvamar sau curs de prim ajutor în conformitate cu normele UE. La expirarea termenului de depunere a dosarelor, două persoane s-au înscris, însă ambele au fost respinse. Unul nu îndeplinea condiţiile de studii,cel de-al doilea de calificare. Postul de salvamar este necesar pentru bazinul şcolar care funcţionează în municipiul Petroşani, iar oficialii primăriei au scos postul la concurs încă din luna ianuarie, dar fără succes până acum.

De precizat că, de anul viitor, elevii claselor a III-a şi a IV-a din municipiul Petroşani ar putea avea parte de lecţii de înot gratuite la bazinul didactic din localitate. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a precizat că ia în calcul această posibilitate. “Noi, la Petroşani, suntem încă deficitari în ceea ce privește profesorii de înot. Deocamdată avem doar 2 profesori cu atestat însă o să am o disucţie cu directorii de şcoli să vedem cum putem face ca mai mulţi profesori să poată să ia acest atestat şi să meargă la plata cu ora, pe care să o plătească primăria, pentru ca toţi copiii să înveţe să înoate”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

 

 



« (Știre anterioară)