S-a aprobat bugetul pentru SNIMVJ

download (13)    Guvernul a aprobat, marţi, bugetul pentru acest an pentru Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA.

Luată în discuţie în şedinţa de marţi, hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 pentru Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului – S.A. a fost aprobată de Executiv. Societatea de Închideri de Mine, care înglobează minele neviabile, se află sub autoritatea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, care a şi construit bugetul pe acest an, împreună cu reprezentanţii societăţii. În luna martie, Guvernul a aprobat şi subvenţia pentru 2015, acordată în conformitate cu înţelegerile parafate cu oficialii Comisiei Europene. Ajutorul de stat aprobat de Guvern este de143,475 milioane de lei şi este destinat facilitării închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societății Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului. Este vorba despre exploatările minele neviabile Petrila, Paroşeni şi Uricani.

Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA s-a înfiinţat  în data de 26 noiembrie 2012 ca persoana juridică română cu capital integral de stat, acţionar unic statul român prin Ministerul Economiei.

foto:realitateapetrileana.ro