Foamea, mai puternică decât mândria!

foamea-ii-impinge-pe-intelectuali-spre-cantinele-sociale-18407644  O parte a celor care au renunţat la hrana oferită la cantina de ajutor social din Petroşani, care au dat bir cu fugiţii când au înţeles că, pentru a mânca, trebuie să efectueze muncă în folosul comunităţii, au revenit la sentimente mai bune.
Foamea pare să fi învins, aşa că s-au înscris pe liste şi primesc din nou hrană. „O parte dintre cei care au renunţat iniţial s-au întors. La ora actuală servim 105 porţii”, a declarat Cristina Mraz, directorul Serviciului Public Local de Asistenţã Socialã din cadrul Primãriei municipiului Petroşani. “Vârful” de solicitări a fost de circa 140 de persoane, dar la începutul acestui an erau puţin peste 60 de familii care beneficiau de hrană la cantina socială din Cartierul Colonie.

De precizat că, începând cu data de 1 august 2014, asistaţii social trebuie să muncească pentru hrana de care beneficiază, potrivit unei hotărâri de consiliu local din luna iunie 2014. Fac excepţie cei care asigură creşterea şi îngrijirea, potrivit legii, a unuia sau a mai multor copii în vârstă de până la 5 ani ; asigură îngrijirea uneia sau a mai multor persoane cu handicap grav ori accentuat sau persoane vârstnice dependente care nu beneficiază de asistent personal sau îngrijitor la domiciliu, în condiţiile legii ori participă la un program de pregătire profesională. Tot prin hotărârea CL Petroşani s-a stabilit şi numărul de ore pe care beneficiarii cantinei de ajutor social trebuie să le efectueze lunar. Astfel, pentru o porţie beneficiarul trebuie să lucreze 18 ore, pentru 2 porţii – 36 ore, pentru 3 porţii – 54 ore, pentru 4 porţii – 66 ore, pentru 5 porţii – 84 ore şi pentru mai mult de 5 porţii – 120 ore pe lună.



(Următoarea știre) »