Instalaţiile de transport pe cablu din Parâng se “dezgheaţă” doar dacă sunt suficienţi turişti

A nins ca în Poveşti în Parâng, iar cabanierii se pregătesc de un Paşte alb. Turiştii trebuie să ştie, însă, că instalaţiile de transport pe cablu nu vor fi pornite decât dacă sunt suficiente persoane şi există solicitări.

teleski(1)Pârtiile sunt nebătătorite, în timp ce instanaţiile de transport pe cablu au încremenit. Doar vechiul telescaun este funcţional, însă cam degeaba, dacă sus, la munte nu ai ce face, spun iubitorii sporturilor de iarnă care au taxat deja pe reţelele de socializare aceste aspecte. “Un teleski oprit – o imagine sugestivă şi deopotrivă tristă pentru iubitorii de sporturi de iarnă care însă mai vin în Parâng. Într-o zi de week-end, cu condiţii naturale excelente pentru schi sau snowboard, în Statiunea Parâng nu funcţiona nici o instalaţie de transport pe cablu…Noroc cu vechiul telescaun, încă funcţional, cel nou e oprit…Oricum, nici o pâtie nu era băuta, ratrakurile dorm…Păcat, zăpadă este din plin în Parang, nu mai putem invoca condiţiile meteo şi sezonul acesta”, a scris pe pagina sa de Facebook unul dintre iubitorii muntelui, mesaj însoţit de o fotografie la fel de sugestivă, cu teleskiul care stă. Şi nu este singurul care vorbeşte despre parenta lipsă de implicare din Staţiunea Parâng.
E adevărat, spune primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, care invocă, însă, lipsa de turişti. “Nu sunt turişti. Nu putem porni instalaţiile de transport, decât dacă o să fie solicitări”, susţine Iacob – Ridzi. Acesta a subliniat că a luat legătura şi ce reprezentanţii Salvamont Petroşani, care acţionează în Parâng, şi care au confirmat faptul că puţini sunt cei care vin la munte după luna martie. “Oricum anul acesta au fost mult mai mulţi turişti faţă de alţi ani”, a mai spus edilul – şef de la Petroşani.

Foto:Dragos Dula – Facebook



(Următoarea știre) »