Povestea unei picături de apă, desluşită de elevii Petrilei la staţia de tratare a apei de la Jieţ

statioe tratare1Mai mulţi elevi ai Şcolii generale nr. 5 din Petrila au avut parte, astăzi, de o lecţie aparte în cadrul programului „Săptămâna altfel”.

Astfel, prin intermediul unei excursii educative de documentare la staţia de tratare a apei potabile de la Jieţ ei, elevii au putut afla povestea unei picături de apă.

statie tratare 2Elevii au fost însoţiţi în turul staţiei (inclusiv în laboratorul de analize) de către reprezentanţii operatorului de apă şi canalizare din Valea Jiului, fiindu-le prezentat procesul complex de epurare a apei şi beneficile pentru locuitorii şi natura din Valea Jiului. La sfârşitul turului, participanţii au primit diplome de participare la evenimentul organizat sub genericul ,,Să ştii mai multe despre apă, să fii mai responsabil!’’/,,Povestea unei picături de apă’’, preum şi materiale educative pentru diseminarea informaţiilor privind consumul sustenabil de apă, stoparea poluării mediului, importanţa accesului la o apă curată: o apă curată înseamnă o viaţă sănătoasă, dreptul la un mediu sănătos, etc.

Potrivit reprezentanţilor Apa Serv Valea Jiului, scopul acestui eveniment este acela de a informa cât mai mulţi cetăţeni despre importanţa extinderii şi reabilitării infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Hunedoara (Valea Jiului), contribuind la educaţia civică şi ecologică a elevilor din această şcoală, dar şi la creşterea gradului de conşientizare a publicului ţintă asupra obiectivelor proiectului şi rezultatelor acestuia dar şi asupra faptului că apa este o resursa epuizabilă şi vulnerabilă dar esenţială pentru viaţă, pentru dezvoltare economică şi pentru mediu.
statie tratare3