De Paşti, jandarmii vor fi la datorie

        Sărbători liniştite. Asta încearcă să asigure jandarmii hunedoreni, care vor fi la datorie în perioada premergătoare Sfintei Sărbători a Învierii Domnului şi pe timpul desfăşurării acesteia. Vor fi prezenţi peste tot unde au loc manifestări religioase şi culturale la care va participa un număr mare de persoane, în localităţile rurale şi urbane, în preajma lăcaşurilor de cult, în staţiunilor turistice şi a zonelor de agrement.

images (3)Asrfel, peste 200 de jandarmii vor asigura ordinea publică cu ocazia Sfintei Sărbători de Paşte,în intervalul 10-13 aprilie a.c., în apropierea lăcaşelor de cult din mediul urban din judeţul Hunedoara, în zona mănăstirilor Prislop şi Crişan, precum şi cu ocazia procesiunii religioase „Drumul Crucii” ce se va desfăşura în data de 10 aprilie 2015 pe drumul care leagă municipiul Lupeni de staţiunea montană Straja.

Jandarmii hunedoreni vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor din dispozitivul de ordine publică.

De asemenea, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile vor sprijini efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.