ELICOPTER AL M.A.I., LA INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE

    Mult așteptatul elicopter al Inspectoratului General al Aviației Române a aterizat în această după-amiză pe heliportul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

ELICOPTER 1

Entuziasmați, elevii deveni nu au stat prea mult pe gânduri și s-au urcat în elicopter pentru a-l studia îndeaproapte. Aeronava Ministerului Afacerilor de Interne a aterizat special la Deva, pentru a fi prezentată prichindeilor, în cadrul programului ”Școala altfel”.
Elicopterul dotat cu două turbopropulsoare tip ARRIUS 2B2, cu o putere de 2x426KWși 2×419 KW cu o vechime de aproximativ 10 ani, poate atinge o viteză maximă de 259 de km/h și poate acționa pe o rază de 880 de kilometrii. Mai mult este folosit în transportul pasagerilor maxim 5 persoane, în misiuni SMURD cu o targă, un medic asistent și un pompier, poate fi folosit în transport Cargo 800 kg, în monitorizarea traficului timp de 3 ore și 30 de minute și nu în ultimul rând mai poate fi folosit în acțiunile de supraveghere graniță pe o distanță de 400 de kilometri.
Pentru programul ”Școala altfel”, venirea unui elicopter al poliție la Deva este considerată o premieră.

EL 2

3