PELERINII NU MAI MERG LA LAINICI DIN CAUZA DRUMULUI

download (5)    Nu doar șoferii care tranzitează tronsonul ce face legătura între Oltenia și Ardeal au de suferit de pe urma ritmului greoi în care firma Copisa lucrează la drum, ci și turismul județului. De pildă, credincioșii s-au rărit, Mănăstirea Lainici fiind tot mai rar vizitată de credincioși. Starețul mănăstirii susține că, din cauza drumului greu accesibil, singurii care mai trec pragul lăcașului de cult sunt localnicii.

” Da, s-a redus sigur că da…păi dacă efectiv este închis, atunci oamenii ocolesc, merg pe căile ocolitoare, pe Valea Oltului, pe partea cealaltă pe Severin și sigur că pentru noi este o afectare….” Ioachim Pârvulescu, părinte stareț.

Dacă, în alți ani, lăcașul de cult se bucura de grupuri de pelerini din toate colțurile țării, vara trecută, puține autocare au  mai oprit în zonă. Nici în acest an, situația nu va sta altfel, susține starețul lăcașului de cult, conștient de mersul lucrărilor.

”Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să se apropie de final anul acesta și să nu se mai blocheze circulația.Pelerinii sunt afectați pentru că este inclus circuitul acesta de pelerini și Lainiciul pe lângă Prislop. Vin în partea de sud a țării de la București” , Ioachim Pârvulescu, părinte stareț

În campania de la alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta, candidat la vremea aceea, a vizitat tronsonul, dând asigurări că drumul va fi gata până la 15 noiembrie 2014.  Acesta a afirmat că va reveni în Gorj, pentru a verifica dacă firma își face treaba, însă vizita promisă nu a mai avut loc. Așa se face că, nici la ora actuală, angajamentul de a turna asfalt pe tronsonul Bumbeşti Jiu – Mănăstirea Lainici nu a fost respectat, iar autoritățile ridică din umeri în timp ce constructorul își bate zilnic joc de mii de persoane care tranzitează zona.