Patimile lui Hristos retrăite pe „Drumul Crucii” din Straja-Lupeni

cruce1Peste 1.000 de creştini, în mare parte cetăţeni din Valea Jiului, dar şi pelerini şi turişti veniţi de Paşte în staţiunile turistice din Valea Jiului, au participat astăzi la Lupeni, la cea de-a XVI-a procesiune a Dumului Crucii.

Crucea de lemn a fost coborâtă din munte, acolo unde veghează asupra drept credincioşilor în Schitul Straja, în oraş, la Cimitirul Eroilor.

cruce2Aici, un sobor de preoţi în fruntea cărora s-a aflat P.S. GURIE – EPISCOPUL DEVEI SI HUNEDOAREI au oficiat o emoţionantă slujbă religioasă. Pentru acest an, cu acest prilej, la Lupeni au fost aduse, spre rugăciune şi închinare, moaştele Sfântului IRODION, fost stareţ la mănăstirea Lainici. Racla cu sfintele moaşte a fost aduse la Lupeni, la procesiunea Drumului Crucii, de actualul stareţ al mănăstirii, Ioachim Pârvulescu.

Câteva sute de oameni dintre cei care au participat la ceremonia religioasă din centrul municipiului Lupeni au urcat şi pe cel mai lung Drum al Crucii din România, purtând pe umeri crucea mântuirii.

Fotografii: Mondo TV