Amânare în procesul intentat de Mircea Moloţ prefectului Vasilescu

  Magistraţii de la Tribunalul Alba au amânat judecarea cererii formulate de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, prin care solicită anularea oridinului semnat de prefectul Sorin vasilescu de încetare a mandatului înainte de termen.

Mircea-Molot-la-Tribunalul-Alba-5Magistraţii au dat un nou termen de judecată, pentru data de 6 mai, “în vederea depunerii completării la acţiune şi a întâmpinărilor la completarea la acţiune, respectiv a poziţiilor faţă de cererile de sesizare a ÎCCJ pentru hotărârea prealabilă respectiv a Curţii Constituţionale pentru excepţia de neconstituţionalitate”.
Reamintim că Mircea Moloţ a contestat ordinul semnat de prefectul de Hunedoara la finele lunii ianuarie, privind constatarea încetării mandatului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Iniţial, procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar după un singur termen de judecată Moloţ a cerut şi a obţinut şi strămutarea procesului, care se judecă acum la Tribunalul Alba. Agentia Naţionalã de Integritate a anunţat cã Mircea Ioan Molot a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunãrii Generale a Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitãţii administrativ-teritoriale în AGA la SC Drumuri si Poduri SA Deva. Moloţ s-a judecat cu Agenţia Naţională de Integritate, însă a pierdut acţiunile în instanţă.